Çek Cumhuriyeti, Cesky Krumlov - Gezilecek Yerler

Merhaba,

Prag gezimizin son gününü Cesky Krumlov şehrine giderek değerlendirdik.
Prag-Cesky Krumlov arası otobüsle yaklaşık 3 saat sürüyor. Gidiş dönüş ücreti ise -firmalara bağlı olmakla birlikte- 400 Çek Korunası idi.

Çok küçük bir şehir olması nedeniyle günübirlik geziye uygun. Görülebilecek tarihi yerler sınırlı ancak eğer bahar aylarında gidecekseniz rengarenk, muhteşem bir manzara ile karşılaşacaksınız.

Şehre girerken, sarı+turuncu renkli bir kapıdan geçiyorsunuz; kendisi şehrin kapısı.


Sokaklar Orta Çağ dönemine uygun restore edilmiş ve hala o dönemin ruhunu yansıtıyor. Taş binalardan, kaldırımlardan geçerek Cesky Krumlov Kalesi'ne doğru ilerledik.


Kale 13. yüzyılda yapılmış ve şato olarak kullanılmış. Etrafı Vltava Nehri ile sarılı, muhteşem bir manzaraya sahip. Balo salonları, galeriler, Rönesans odaları, tiyatro, avlu, bahçeler, at arabası işletmesi gibi görülebilecek birçok kısmı mevcut.


Kaleye doğru ilerledikçe şehrin güzelliği daha da derinleşiyor. Her yer alabildiğine turuncu kiremit ve dik çatılardan oluşuyor sanki.
Bir taraftan da Vltava Nehri akıp gidiyor.



Binaların birçoğunda yaşayan insanlar var. Bunlar hayatlarını buradaki turizm ile sürdürenler genellikle. Zaten giriş katı genellikle ticari amaçla kullanılıyor.



Çok şirin, taş restaurantları var. Ancak çok erken saatlerde kapanıyorlar maalesef. Restaurace Mastal otantik, farklı bir ambiyansa sahip yerlerden biri.



Cesky Krumlov küçük ama inanılmaz romantik, mutlaka görülesi Orta Çağ şehirlerinden biri. Turistik oluşu sebebiyle biraz pahalı denebilir. Prag'a gidecekseniz 1 gün de buraya plan yapmanızı tavsiye ederim.

Okuduğunuz için teşekkürler.